Voda v ravnovesju

 

Brez primerne opreme za regulacijo tlaka v sistemu lahko vodooskrbna omrežja utrpijo nepotrebne posledice mehanskega stresa, kar povzroči hitrejše staranje in slabše delovanje. NeoFlow je regulacijski ventil, ki s pomočjo najsodobnejše tehnologije preprečuje nebrzdane presežke tlaka v omrežju in zagotavlja točne (nastavljene) vrednosti tlaka, stabilni pretok v omrežju in enakomerni pretok na kritičnih odcepih oz. na odjemnih mestih. Ventil se ponaša s kompaktno izdelavo in nizko težo - zaradi ohišja iz lahke PA plastike je do 9-krat lažji od primerljivega kovinskega ventila, čas vgradnje pa je zaradi preprostosti in nizke teže krajši za 40 %. Zaradi njegovih naravnih lastnosti in inteligentne zasnove optimizira regulacijo distribucijskega omrežja na stroškovno izjemno učinkovit način.

 

 

  • Voda v ravnovesju. Ventil ščiti vaše distribucijsko omrežje pred previsokim tlakom in aktivno pripomore k zmanjšanju števila puščanj in poškodb cevi ter s tem preprečuje vodne izgube. 

  • Omrežje v ravnovesju. S pomočjo inteligentnega upravljanja vode je zagotovljena stabilnost celotnega omrežja, ne glede na položaj, višino ali odjemno mesto.

  • Stroški v ravnovesju. Ventil ne razbremeni zgolj omrežja, temveč razbremeni tudi podjetje, ki z uporabo visokokakovostnih plastičnih ventilov v primerjavi s kovinskimi prihrani pri stroških namestitve in vzdrževanja.

  • Viri v ravnovesju. Pametno upravljanje z vodooskrbnimi omrežji optimizira porabo ne glede na odjem. Privarčevana voda, prihranjeni stroški, ohranjeni cevovodi - najbolj ugodna rešitev na vseh področjih.

 
 

 

 

 

 

Nekatere ključne posebnosti

 

Za razliko od vseh primerljivih (kovinskih) ventilov v uporabi ima NeoFlow aksialni pretok, oz. pretok, ki je vzdolžen z linijo cevovoda. Pretok je zato manj oviran in bistveno bolj stabilen, tudi pri nizkih tlačnih vrednostih (ali majhnem tlačnem diferencialu). Njegova osnovna geometrija mu omogoča stabilno delovanje na izhodu ne glede na majhen ali velik pretok ter rahlo ali polno odprtost (in vse vmesne vrednosti).

 

NeoFlow ima zelo malo sestavnih delov, obenem pa je edini ventil tako brez vretena kot brez gumijaste membrane. Zaradi teh lastnosti in že omenjene geometrije pretoka je dolgoročno gledano precej bolj zanesljiv oz. manj dovzeten za okvare (ali zmanjšano zanesljivost, kot dogaja pri drugih ventilih zaradi kalcinacije ali celo rjavenja). Morebitno vzdrževanje je lažje, hitrejše in varnejše.

 

Kot skoraj povsem plastični ventil je do 9-krat lažji od primerljivih kovinskih ventilov, kar omogoča lažje, hitrejše in varnejše rokovanje ter do 40 % krajši inštalacijski čas. V primerjavi s kovinskimi ventili je tudi 5-krat kompaktnejši in odporen na vrsto mehanskih in kemičnih procesov, nenazadnje pa je glede na dimenzijo bistveno manjši od primerljivih ventilov (gl. sliko), kar omogoča inštalaterju precej več maneverskega prostora.

 

Modularnost in prilagodljivost sta zagotovo ključni prednosti ventila NeoFlow. Preko posebnega vmesnika je moč priključiti različne naprave za merjenje in nadzor, npr. senzorje, ki spremljajo in prenašajo podatke, ter aktuatorje, s katerimi se lahko ventil krmili glede na aktualne zahteve. Posledica aksialne zasnove je zelo umirjen pretok (z malo turbulence), kar pomeni, da je lahko merilec pretoka nameščen tik za regulacijskim ventilom, kar še dodatno olajša spremljanje in privarčuje na prostoru.

 

NeoFlow se ponaša z izjemno zanesljivostjo in stabilnostjo, tudi na dolgi rok in pod vsakršnimi pogoji. Je prilagodljiv, ima inteligentno zasnovo in ob predvideni uporabi optimizira regulacijo tlaka (in vodoosrkbno omrežje) na stroškovno najučinkovitejši način

 

 

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih