NeoFlow PRV

Ventil, ki preprečuje nebrzdane presežke tlaka v omrežju.

Brez primerne opreme za regulacijo tlaka v sistemu lahko vodooskrbna omrežja utrpijo nepotrebne posledice mehanskega stresa. NeoFlow je regulacijski ventil, ki preprečuje nebrzdane presežke tlaka v omrežju in zagotavlja točne (nastavljene) vrednosti, stabilni pretok v omrežju in enakomerni pretok na kritičnih odcepih oz. na odjemnih mestih.

Ventil se ponaša s kompaktno izdelavo in nizko težo – zaradi ohišja iz lahke PA plastike je do 9-krat lažji od primerljivega kovinskega ventila, čas vgradnje pa je zaradi preprostosti in nizke teže krajši za 40 %.

Zaradi njegovih naravnih lastnosti in inteligentne zasnove optimizira regulacijo distribucijskega omrežja na stroškovno izjemno učinkovit način.

Za razliko od vseh primerljivih kovinskih ventilov ima NeoFlow aksialni pretok – vzdolžen z linijo cevovoda. Pretok je zato manj oviran in bistveno bolj stabilen, tudi pri nizkih tlačnih vrednostih ali majhnem tlačnem diferencialu. Njegova osnovna geometrija mu omogoča stabilno delovanje na izhodu ne glede na majhen ali velik pretok ter rahlo ali polno odprtost.

NeoFlow ima zelo malo sestavnih delov, obenem pa je edini ventil tako brez vretena kot brez gumijaste membrane, zato je poleg že omenjene geometrije pretoka dolgoročno precej bolj zanesljiv oz. manj dovzeten za okvare. Morebitno vzdrževanje je lažje, hitrejše in varnejše.

Kot skoraj povsem plastični ventil je do 9-krat lažji od primerljivih kovinskih ventilov, kar omogoča lažje, hitrejše in varnejše rokovanje ter do 40 % krajši inštalacijski čas. Odporen je na vrsto mehanskih in kemičnih procesov, nenazadnje pa je glede na dimenzijo bistveno manjši od primerljivih ventilov, kar omogoča inštalaterju precej več manevrskega prostora.

Modularnost in prilagodljivost sta ključni prednosti ventila NeoFlow. Preko posebnega vmesnika je moč priključiti različne naprave za merjenje in nadzor, npr. senzorje, ki spremljajo in prenašajo podatke, ter aktuatorje, s katerimi se lahko ventil krmili glede na aktualne zahteve. Posledica aksialne zasnove je zelo umirjen pretok (z malo turbulence), kar pomeni, da je lahko merilec pretoka nameščen tik za regulacijskim ventilom, kar še dodatno olajša spremljanje in privarčuje na prostoru.

NeoFlow je izjemno zanesljiv in stabilen, tudi na dolgi rok in pod vsakršnimi pogoji. Je prilagodljiv in ob predvideni uporabi optimizira regulacijo tlaka (in vodoosrkbno omrežje) na stroškovno najučinkovitejši način. 

NeoFlow Ventil

Primer postaje za regulacijo tlaka

Tabela velikosti

Drugi izdelki

Želite pravo orodje za svoje potrebe?