Vrhunski materiali in najsodobnejša tehnologija

za hlajenje, pohlajevanje in prezračevanje

 

 

Plastični cevovodi se na področju hlajenja že več kot desetletje s pridom uporabljajo v Evropi in drugod po svetu, saj ohranjajo vse prednosti pred primerljivimi kovinskimi sistemi:

 

 • plastika ni korozivna oz. je kemično dobro odporna,

 • stene cevovoda se ne lužijo ali odstopajo v medij,

 • gladka notranja (in zunanja!) stena preprečuje nalaganje vodnega kamna, umazanije in razvoja biofilma,

 • plastika je po naravi prilagodljiva oz. priročna za namestitev v težjih pogojih z že obstoječimi aplikacijami,

 • inštalacija je precej lažja od kovinske,

 • predvsem pa je že po naravi boljši izolator,

 • je bistveno čistejša rešitev (in tudi okoljsko prijaznejša),

 • in, kot se izkaže z leti lastništva in oskrbovanja, stroškovno ugodnejša.

 

Hladilni in prezračevalni sistemi iz plastike so bodisi lepljivi bodisi varilni, primerni za temperaturne režime od -50 °C  do +60 °C in primerni tako za tekoče raztopine (hladilna voda, različne raztopine glikola ipd.) kot tudi za hladen zrak.

 

Naše podjetje je uradni slovenski distributer za Georg Fischer Piping Systems, zato vam lahko za potrebe hlajenja dobavimo cevne sisteme vseh vrst in materialov. Skupaj z dobaviteljem smo specialisti za svetovanje in prilagajanje materialov glede na specifične potrebe ter imamo bogate izkušnje s hlajenjem v raznovrstnih aplikacijah, zato vam lahko ponudimo najboljšo podporo pri projektiranju, izvedbi, dobavi (logistiki) in vzdrževanju.

 

 

Vas zanima, kateri cevni program je pravi za vašo hladilno aplikacijo?

 

 

Hladilni sistemi iz plastike so uporabni v naslednjih aplikacijah:

 

 • pivovarne in vinarne (zanesljivi, gladki in snažni cevovodi, ki so dovolj elegantni tudi za salonske pivnice, in dovolj vzdržljivi, da prenesejo tudi filtracijo s hitrim padcem temperature),

 • sirarne in druga prehrambena industrija (nenadkriljivi cevovodi za sekundarno hlajenje in dovod hladilnega medija, ki so čisti in trajni),

 • zamrzovalnice (temperature do -50 °C in brez negativnih stranskih učinkov kot pri kovinskih cevovodih),

 • industrijske hladilnice (industrijske hale za hlajenje banan, sadja in zelenjave; uporaba v hipermarketih itd.),

 • prezračevanje večjih trgovskih in industrijskih objektov,

 • ohlajevanje podatkovnih centrov in procesne tehnologije,

 • hlajenje v proizvodnji (dovodi, odvodi in izmenjevalci v industrijskih objektih).

 

 

 

 

 

 

COOL-FIT – premium predizolirani cevni sistemi

 

COOL-FIT je najinovativnejši cevni sistem za hlajenje in prezračevanje. Gre za popolnoma predizoliran cevni sistem, ki je uporaben tako za tekoče raztopine (sekundarno hlajenje, cirkulacija hladilnega medija) kot tudi za hladen zrak. Cevi so sestavljene iz treh delov: iz PEHD notranje cevi (po kateri teče medij), iz visokoučinkovite (HE) izolativne pene, ki je neločljivo povezana s cevjo, in iz PEHD zunanjega zaščitnega plašča, ki je neločljivo povezan s peno. Glede na debelino izolacije in možnosti uporabe, COOL-FIT program delimo na dva dela, in sicer na:

 

 • COOL-FIT 2.0, ki je v rabi za temperaturni režim od 0 °C do +50 °C (in za notranje aplikacije) in

 • COOL-FIT 4.0, ki je primeren za temperaturni režim od -50 °C do +50 °C (tudi za zunanje aplikacije).

 

Sistem je uporaben v vseh naštetih aplikacijah oz. ima nešteto možnosti uporabe. COOL-FIT združuje vse prednosti plastičnih cevnih sistemov s strogimi hladilnimi režimi in visokimi standardi za uspešno in konsistentno delovanje (cirkulacijo) pohlajevalnih napeljav. V primerjavi s primerljivimi kovinskimi in plastičnimi cevnimi sistemi na svetovnem trgu je COOL-FIT:

 

 • edini cevni sistem s POPOLNOMA predizoliranim programom (cevi in spojni elementi),

 • edini SERIJSKO oplaščeni oz. popolnoma zaščiteni hladilni cevni sistem,

 • edini cevni sistem z vodo- in parotesnimi ter POPOLNOMA izoliranimi ventili,

 • edini cevni sistem, katerega VARJENJE poteka BREZ ZNATNEGA TOPLOTNEGA VPLIVA na okolico (v npr. že obstoječih podatkovnih centrih),

 • cevni sistem z NAJKRAJŠIM inštalacijskim časom za popolno izvedbo,

 • edini modularni cevni sistem z možnostjo naknadne preproste zamenjave, popravila ali razširitve BREZ uničevanja obstoječe inštalacije,

 • edini cevni sistem, ki zagotavlja POPOLNO TESNOST in ZANESLJIVOST tudi na srednji in dolgi rok.

 

Nenazadnje pa je COOL-FIT tudi najbolj estetski cevni sistem (gre za t.i. čisto inštalacijo). Cevi in cevni elementi so že serijsko pripravljeni na izvedbo in ko se sistem enkrat inštalira, je linija zaključena: nobene potrebe po dodatnem ovijanju, izoliranju, mazanju, oplaščevanju in drugimi posegi. Zaradi njegove brezkompromisne zanesljivosti, lepega izgleda in snažnosti je COOL-FIT velika prodajna uspešnica v Evropi in drugod po svetu (za podatkovne centre, za pivovarne, vinarne in salonske pivnice, za večje hladilne sisteme itd.).

 

 

 

 

 

 

Želite, da COOL-FIT postane del vaše zgodbe o uspehu?

 

 

 

Goli cevni sistemi in neštete možnosti prilagajanja

 

Za inštalacije, kjer ni potrebe po tako dovršenih rešitvah, so na voljo trije cevni sistemi z golimi plastičnimi cevmi in pripadajočimi cevnimi elementi.

 

 • Plastika z izjemnimi termičnimi lastnostmi ABS je primerna za aplikacije od -50 °C do +60 °C. Material je izjemno robusten tudi v najnižjih temperaturah in je zelo odporen tako na površinske poškodbe kot tudi na udarce in  točkovne poškodbe. Zaradi teh lastnosti in zaradi slabe toplotne prevodnosti je kot cevni sistem primeren za industrijske aplikacije z nizkimi temperaturami in hlajenje oz. hladilne sisteme. ABS kot cevni program zajema dimenzije od d16 do d315, elemente in cevi pa se spaja z lepljenjem s posebnim (t.i. cementnim) lepilom. Če bi prišlo do morebitne nadgradnje hladilne linije (ali celotne inštalacije), je program nadgradljiv s predizoliranim cevnim sistemom COOL-FIT ABS Plus (ki je primeren za isti režim, vendar ima mnogo boljše termične oz. izolativne lastnosti).

 • PVC-U je plastika, ki se jo spaja z lepljenjem. Pretežno je v uporabi v industrijskih aplikacijah, pripravi vode in bazenski tehniki, vendar jo s pridom uporabljajo tudi v hladilnih aplikacijah, npr. v odvajanju toplote od industrijskih naprav (v proizvodnji), kondenzatorjev ipd., in sicer v primerih, kjer neprehajanje toplote v prostor ni poglavitni pogoj. V nekaterih primerih je moč isti (segreti) medij odvesti stran od proizvodnje v delovne prostore za namene segrevanja oz. vzdrževanja toplote.

 • PE100 je dobro poznana termoplastika z zelo širokim spektrom predvidene uporabe. Polietilen je mogoče uporabljati tudi za hlajene, natančneje za dve vrsti aplikacij: bodisi za prezračevanje bodisi za prenos hladilnega medija do uporabnikov in/ali odvod segretega medija nazaj.

 

 

 

 

 

Pišite nam za učinkoviti cevni sistem po vaši meri!

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih